29 joulukuuta, 2013

Pihapuuhastelua

Tänään kun ei ole vettä satanut onkin ollut mitä mainioin pihapuuhastelupäivä. Aloitin aamupäivällä kasvimaan kimpussa; raivosin kuihtuneet auringonkukat ja muut saikkarat kompostiin ja käänsin kasvilaatikoiden mullat. Maassa möngerteli mahdottomasti kastematoja! Eipä nuita tahtonut kesällä onkireissulle kaveriksi löytyä, mutta nyt olisi ollut mistä valita. 

Raijasin viime keväänä Kasvimaalle tuon metallikehikon. On entisen terassipaviljonkimme jäänteet, se kun toissakesäisen ukkoskuurojen aikana koki lysähdyksen. Palvelee nyt kasvimaalla viimeiset vuotensa. Siinä kasvoi viime kesänä ruusupavut sekä siirsin Zilga-viiniköynnöksen siihen kiipeilemään. 


Sain myös hieman haravoitus lisää, viime viikkojen myrskytuulet olivatkin lennätelleet aimo määrän havunneulasia pihatielle. 

Eilen sadepäivän ratoksi väänsin pajasta tuollaisen pajupallon. Ensin meinasi usko loppua sen kanssa, mutta mitä pidemmälle risuläjän kanssa pääsi, sitä helpommaksi se kävi. Näitä voisi vääntää lisääkin. Tämä ensimmäinen pääsi koristamaan rappusten ruukkuryhmää.


Kirjastosta hain vinon pinon puutarhakirjoja. Unelmat ja haaveet taas lentää tämän alueen työstön kanssa.
2 kommenttia:

  1. Kylläpäs on mukava lukea näitä puutarha-aiheita joulukuussa! Itsekin olen kääntänyt uutta istutusaluetta ja ideoinut niin että päässä savuaa. Katseet kääntyvät uuteen kasvukauteen vaikka vielä kärvistelemme valottomuudessa. Ihanan kaarevat muodot tuossa alakuvassa.

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa sinun uusi istutusalue taisi olla inspiraation lähteenä tämän päivän lapiohommiin :). Nyt sitten vaan odotellaan taimikauppojen aukeamista...

    VastaaPoista