06 tammikuuta, 2013

Aluevaltaus-suunnitelmia

Tämän ruhtinaallisen pitkän joululoman aikana olen ehtinyt pläräillä kirjaston puutarhahyllynkin antia. Sieltä mukaan tarttui mm. Stina Pyrrön ja Hanna Marttisen Puutarhan vihreä vuosi. Tämän innoittamana suunnittelin uutta istutusaluetta muutama vuosi sitten istutetun Hopa-koristeomenapuun yhteyteen. Kirjan takaosassa on tekijöiden suunnittelemia mallipuutarhoja joista sain inspiraation tähän istutusalueen kasvillisuuteen.

Tähän uuteen istutusalueeseen on tulossa kuutamo- ja pallohortensiaa, aidalle kasvamaan jokin pienikukkainen vaaleanpunainen kärhö ja syysvuokkoja. Lisäksi talvivihreänä kokeilen kartiomarjakuusta ja varjoyrttiä. Tähän siirrän myös talon pohjoispuolella kituvan marjaomenapensaan. Nyt se raukka on aivan liian varjossa, kuivassa ja saa kaikenlisäksi talvella katon lumikuorman niskaansa. Lisäksi tulee vielä tummaruusuangervoa, ruusupioni sekä peittokurjenpolvea.

Tässä tämä kohta tämän hetken kuosissa, viime talvena ja kesänä kuvattuna.

5 kommenttia:

 1. Suunnitelma kuulostaa hienolta.

  VastaaPoista
 2. Puutarhakirjoista saa tosiaan paljon hyvää tietoa ja ideoita oman pihan suunnitteluun ja toteutukseen.
  Onkin varmaan ilo lähteä toteuttamaan projekteja hyvän suunnitelman pohjalta ja kun on ajoissa liikkeellä säästää aikaa itse tekemiseen.

  VastaaPoista
 3. Harvoin tulee kyllä suunniteltua mitään isommalti pitkän kaavan kautta. Valitettavasti useimmin käy niin että taimikaupalla käydessä mukaan tarttuu jokin heräteostos ja sitten kotona vasta juoksutetaan purkkia ympäri pihaa ja mietitään mihinköhän tämän istuttaisi :).

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, tästä jutustasi tulee hyvä! Tuskin maltan odottaa, että näen ihanuuden käytännössä :)

  VastaaPoista
 5. Itsekin odotan jo malttamattomana että pääsen aluetta mylläämään ja kaivamaan kasveille kuoppia :)!

  VastaaPoista