07 toukokuuta, 2012

Purkkia ja purnukkaa

Purkeille ja purnukoille riittäisi nyt kyllä tässä huushollissa kysyntää. Suurin osa talvella kylmäkäsittelyyn kylvämistäni siemenistä on itänyt... Sortimenttia on useampi kymmenen ja vaikka kuinka yritin olla siementen kanssa nuuka on osaan niitä ripsahtanut enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Vielä mahtuvat suht sopuisasti asustelemaan kylvöpurkeissaan , mutta ennemmin kuin arvaankaan olen koulinta kierteessä ja purkit on loppu. Kuinkas te kanssakylväjät tässä tilanteessa toimitte? Miten saatte purkit ojennukseen ja koulinnat suoritettua?

3 kommenttia:

 1. Tervehdys - löysin vasta sivusi:)
  Olisi tosi kiva kuulla, mitä kaikkea noilla hienoilla lavoillasi ja kasvihuoneessa aiot kasvattaa?! Oletko miettinyt, mitä minkin viereen laitat? Kuinka kauan olette tuossa asuneet?

  Hätätilassa olen välillä tehnyt Hesarista niitä "purkkeja" :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa kun löysit :)! Ollaan asuttu tässä nyt niin että tämä on viides kesä tässä pihassa. Kasvimaalle rakensin nuo lavat nurkista löytyneistä lankuista pari vuotta sitten. Ovat olleet toimivat tällä savisella ja vuohenputkea rehoittavalla tontilla. Yritän muistaa aina vuosittain vaihtaa kussakin laatikossa kasvatettavia lajeja. Ihan perus Kasvimaalajeilla mennään. Tällähetkellä sinne on kylvetty salaattia paria sorttia, lanttua kahta lajiketta, porkkanaa, tilliä, sipulia, ruohosipulia löytyy, kuukausimansikkaa, kurkkuyrttiä ja lamopinaattia istutin eilen. Kumppanuuslajeista en juuri mitään tiedä, mutta sipulia ja porkkanaa kasvattelen aina samassa penkissä, ovat tykänneet rinnakkain kasvaa.

  Papuja laitan kasvamaan köynnöskaareen kunhan ne uskaltaa kylvää. Herneitä, avomaankurkkua yms kanssa vielä tulossa kunhan hieman maa lämpeää. Samettikkkia tulee jokaiseen lootaan tuholaistorjuntaan. Niitä on kasvarissa esikasvatuksessa.

  Totta, Hesarista voisi potteja näprätäkin noille perennavauvoille. Jos ei tarvitse liikutella niitä paikasta toiseen niin kestäisivätkin ehkä kasassa syksyyn saakka kun nuo vauvat on aika istuttaa maaha.

  VastaaPoista
 3. Uuh, fantastinen määrä purnukoita! Minä voin aina tulla ostamaan sinulta taimia jos jää yli ja maltat luopua "vauvoistasi". Olet niin gurukasvattaja kyllä. Jos tarvitset purnukoita niin hihkaise vain, minulla on paljon ylimääräisiä...

  VastaaPoista