18 toukokuuta, 2012

Haaste

Sain 11 kysymyksen haasteen ahkeralta puutarhurilta Rikkaruohoelämää blogista, kiitokset sinulle! Haasteessa pitää vastata 11 kysymykseen ja keksiä 11 uutta kysymystä ja lähettää ne 11 blogiin eteenpäin. Koska aivot lyövät tällä hetkellä niin tyhjää viikonlopun reissaamisen takia, tyydyn nyt vaan vastaamaan saamiini kysymyksiin. Mikäli ensiviikolla tyhjäkäynti hellittää, keksin kysymykset ja laitan haasteen eteenpäin.

1. Oletko ekologinen puutarhuri vai käytätkö myrkkyjä puutarhassasi?

Pyrin olemaan mahdollisimman ekologinen. Uskon kitkemisen voimaan. Kompostoin kaikki kotitaloudessa tulevat kompostoituvat jätteet puutarhajätteiden kanssa. Myrkkyjä en siis suostu käyttämään vaan elementin mieluummin vuohenputkien ja viikinkien kanssa sulassa sovussa.

2. Mitä musiikkia kuuntelet riippukeinussa?

Ulkona ollessani nautin kaikista mieluiten luonnon äänistä. Lintujen laulusta, omien ja naapurin lasten ilonpidosta ja tuulen huminasta. Musiikkia kuuntelen eniten autossa ollessani.3. Mikä on puutarhasi paras hyötykasvi? Miksi?

Kyllä Se on raparperi. Se on kaunis, monivuotinen ja satoisa. Tykkään myös raparperipiirakasta ja siitä saa hyvää hilloketta kardemummalla maustettuna.4. Viihtyvätkö perhoset puutarhassasi? Millä houkuttelet niitä?

Vuosi vuodelta pihassamme lentelee enemmän ja enemmän perhosia. Yritän säästää niille nokkospuskia ja olen istuttanut joitain perhosia kiinnostavia kasveja esim. Yrttejä ja päivänhattuja.5. Oletko yksinäinen puurtaja vai mylläätkö puutarhassa jonkun toisen kanssa?

Tykkään myllätä yssiksein. Työni on sen verran sosiaalista että nautin kun saan hetken päivästä puuhata ihan vaan omien ajatusten kanssa.6. Mikä puutarhassasi ilahduttaa sinua eniten?

Puutarhassa näkee konkreettisesti kättensä jäljen. Asioita voi muuttaa ja muokata loputtomiin. Tällä hetkellä eniten ilahduttaa kasvihuone ja sen mukanaan tuomat ilot :).7. Mikä on seuraava toteutettava projekti puutarhassasi/pihallasi?

Tällä hetkellä työn alla on uudet ulkorappuset. Niiden valmistuttua terassin käyttö helpottuu kun sisältä pääsee suoraan terassille.8. Mukava luontokohde Suomessa?

Rokuan kansallispuisto.

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/rokua/Sivut/Default.aspx9. Kuka käyttää vasaraa pihassasi? Onnistuuko sinulta puutyöt?

Vasaraa käyttää pyynnöstäni rakas siippa. Itseltä onnistuu helpot, ei niin pikkutarkkaa väsäämistä vaativat hommat. naulojen suoraan hakkaaminen tuntuu vaan olevan minulle ylitsepääsemättömän vaikeaa.10. Mistä saat kasteluveden? Hyödynnätkö sadevettä, miten?

Kaikki kasteluvesi tulee pihallamme olevasta vanhasta porakaivosta. Sadevettä ei tämän vuoksi tule kerättyä, eikä myöskään vesijohtovettä tule juurikaan loroteltua kasveille.

11. Alkukesän valkeus vai loppukesän hämärä?

Kummassakin puolensa, mutta ehkäpä kuitenkin alkukesän valkeus hullaannuttaa enemmän. Loppukesästä alkava hämärä saa jo mielen hieman haikeaksi ja mietteet saattavat karata jo ajattelemaan että syksy saa ja kasvukausi alkaa olemaan takana.


Ps. Hiphei! Muutama vuosi sitten istuttamani magnolia on vihdoin ja viimein tehnyt ensimmäiset nuppunsa tässä niistä siis pienet maistiaiset :)!

4 kommenttia:

 1. Taivas, miten ihana tuo magnolian nuppu!
  Tykkäsin vastauksistasi. Moneen olisin vastannut laillasi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :). Magnolia jaksaa edelleen olla sykkyräisenä nupussaan. Uskon ja toivon että viikonloppuna näyttää sulonsa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita (ja isoja) ovat magnolian nuput! Vesilammikko kesti taven hyvin, ei tullut betoniin säröjä (hyvät routaeristeet, ja maaperäkin osaltaan ei kovin routivaa raekokoa..). Lammen reunoista vielä 1/3 pitäisi viimeistellä kivien muurauksella. Suihkulähde-pumppu on tarkoitus hankkia lähipäivinä, plakkarissa oleva pumppusysteemi puroa varten saa jäädä vielä odottelemaan ensi tai seuraavaan vuoteen (ylälammen, puron, putouksen + sillan tekeminen vaatiikin kivien kääntelyä ja insinööri-mielialaa :)). Laitan valmiista lammesta kuvia kun saan sen viimeisteltyä ja kunhan kasvit reunoila vielä vähän rehevöityvät

  VastaaPoista
 4. Iso urakkahan Se varmasti on! Mutta uskon lopputuloksen olevan vaivan arvoinen. Puro ja silta kuulostavat niin ihanalle! Jään odottelemaan kuvia viimeistellystä altaastasi ja haaveilemaan omasta vesiaiheesta...

  VastaaPoista