25 helmikuuta, 2012

Keijunmekko

Huvittavuuden huipennus ;)! Kylvin tammikuussa PUSSILLISEN keijunmekon siemeniä. Yksi ainokainen ponnisti pinnalle. Koulin sen kylvömullasta omaan purnukkaansa. On jurottanut tällä asteella jo pari viikkoa. Ja minäkun haaveilin keijunmekon peittämästä pajukartiosta...hah!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut Keijunmekkovauvasta! Älä vielä menetä toivoasi, sieltä voi tulla lisää...

  VastaaPoista
 2. :)
  Samoin, kylvin kanssa pussillisen sekä tähkä ja tupsu laventelia ja tein kylmäkäsittelyn niinkuin pussissa sanottiin ja kävi myös niin että toisesta iti vain se yksi..
  Helpompi (ja melkein halvempi) on joskus ostaa se valmiina taimena kaupasta. Silti omat "multa leikit" on vaan niin mukavia ;)

  VastaaPoista
 3. Taitaa jäädä Hortensia vaan tähän yhteen...tympäännyksissäni viskasin alkuperäisen multakipon jo kompostiin tämän siitä ylös kaivettuani.

  Olen kanssasi Hanna samaa mieltä. Helpommalla ja halvemmalla varmastikin pääsisi vierailemalla keväällä taimikaupalla, mutta onhan tämä vaan niin hauskaa katsoa ja itse kokeilla. Ja jotenkin sitä sitten jaksaa aina ehkä nähdä hieman enemmän vaivaa näiden itse kasvattamien taimien vuoksi ja vaalia niitä tarkemmin kuin kaupastanostettujen...

  Kokeilin myös tuota laventelia jokunen vuosi sitten kylvää, mutta eihän mulla itänyt ne ollenkaan. ostin sitten sellaisen useamman taimen paketin keväällä ja ne ovat nyt jo pari vuotta talvehtineet maahan istutettuna ja jaksaneet kukkia kauniisti seuraavana kesänä.

  VastaaPoista
 4. Jospa saisit kuitenki pajukehikkoon keijumekkoa, haet lisäksi tosiaan puutarhalta lisätaimia.=) Mutta on se kyllä mukava kokeilla ittekin mitä kaikkea mahollisesti mullasta nousis.

  VastaaPoista