29 tammikuuta, 2012

Tulihan sitä...

Lunta ja pakkasta meillekin.Polku ulkovarastolle on ollut ahkerassa käytössä. Sieltä löytyvät kaikki purkkiloiset joihin olen kylvänyt kylmäkäsittelyyn meneviä. Kasvihuoneellekin on pitänyt polkua ahkerasti lapioida. Katolta on joutunut pudottelemaan lunta jokaisen pyryn jälkeen. Pelko lumikuorman aiheuttamista tuhoista motivoi kyllä. Kasvarin ovi vaan jäätyi harmillisesti kiinni, joten sisään voi vaan tiirailla pienistä rakosista ja haaveilla keväästä.


Kasvimaalla vallitsee lohduton sekamelska. Auringonkukat rötköttävät pitkin pituuttaan ja pavuille viritetyt pajutuet kaatuivat syyspuhureissa. Keväällä on kova siivousurakka tiedossa. Syksyllä kasasin vielä halpis-kaaren, siinä kiipeilee syksyn aleostos; kärhö Piilu. Kaareen ajattelin kasvatella kesällä papuja.Pihaamme hallitsee tämä suuri kuusi. Se on lasten kiipeilypuu ja leikkipaikka. Piilottaa mukavasti taakseen kompostialueen.


Aita sai lumimyssyt tolppiinsa ja porstuan ikkunat kuurankukat koristeeksi. Kannoin kevät tuskissani viikonloppuna pelargoniat kellarista sisätiloihin. Raaskuja raukat ovat, mutta eivätköhän nuo tuosta taas kesäksi virkoa ja pääse porstuan akkunalle kukkimaan.

4 kommenttia:

 1. Talvi on kaunis, mutta vaatii asennetta! Mulla on käynyt kasvihuoneen kanssa ihan samoin, kiinni on ja pysyy, kunnes aurinko sulattaa jään liukuoven urasta.

  Minäkin laitoin tänään etelänruusuruohon siemeniä multaan ja aion viedä ruukut lumen alle saamaan kylmäkäsittelyn. Kokeilua, kokeilua, jätin kyllä siemeniä talteenkin, jos ei vaikka tämä satsi onnistu. Tuo pieni vajanne näyttää ihanan sympaattiselta!

  VastaaPoista
 2. Mietin jo hetken viritteleväni hiustenkuivaimen jatkoroikkaan ja hurruuttavani uran sulaksi...mutta ehkäpä maltan ja odottelen aurinkoa minäkin =).

  Etelänruusuruoho on ihana! Kylvin myös omani muutama vuosi sitten siemenistä. Tuolloin en kylmäkäsitellyt ja iti ihan mukavasti.

  Vaja on edellisen asukkaan rakentama. Tykkään siitä itsekin kovasti. Toinen ovi kätkee taakseen ruohonleikkurit ja lapiot yms. Ja toisen oven takana ovat saunapuut. Talven aikana olen alkanut haaveilemaan tuonne seinustalle valkoista köynnösruusua... =) Tämä meidän tontti vaan on niin savipeltoa että hieman arveluttaa sellaisten hienohelmojen istuttaminen. Mutta ehkäpä jonkinlainen kohoratkaisu asiaa auttaisi...

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että etelänruusuruohon kasvatus siemenestä onnistuu! Tosiaan, mietin, miten kylvää, mutta kokemuksestasi rohkaistuneena laitan loput siemenet multiin sitten keväällä!

  Ruusuköynnös seinustalla olisi varmasti ihana... pohjantähti varmasti menestyy ja kukkii pienin, runsain kukin, mutta on ilmeisesti melko voimakaskasvuinen. Ettei pikkuinen vaja aivan peittyisi köynnösruusuun :D

  VastaaPoista
 4. Minusta oli ihanaa kurkistella sieltä ruutujen välistä kasvihuoneeseen...ihanan romanttista! Minun Pohjantähteni kasvaa ihan surkeassa mullassa surkeassa paikassa (pergolassa), mutta kukoistaa silti, ihan varmasti onnistuu teillä!!

  VastaaPoista