30 kesäkuuta, 2011

Näkymiä heinäkuun kolkutellessa ovella

Laventelit ojentelevat kukkanuppujaan. Talvehtivat kiitettävästi!


 Ja enää yksi työpäivä edessä ja sitten alkaa LOMA!
Odotettu ja niin ihana loma.

Puutarhastelua tosin hieman tällä hetkellä rajoittaa mojova kynsivallintulehdus...sen siitä saa kun möyrii mullassa kuivien ja lohkeilevien kynsinauhojen kanssa ja ilman hanskoja. Tohtorisetä piikitti paiseen, antoi antibioottikuurin ja muistutti suojahansikkaiden tärkeydestä sekä kehoitti rajoittamaan hetkeksi mullanmöyrintä hommia =(. No pian kunhan suurin aristus sormessa hellittää jatkan kasvihuoneen edustan tiililadonta urakkaa. Siitä näkyy vilahdus tuolla alempana. Huone odottelee vielä lattiaansa...lattiatiilet puolestaan edelleen odottavat noutajaansa keskisuomessa.


Harjaneilikan suloista punaa


 
Palavarakkaus

Etelänruusuruohon siemenkodatkin ovat kauniit!

Jasmike huumaa tuoksullaan

Kurkistus syyshortensian takaa kasvihuoneen suuntaan

valon leikkiä lehdillä

3 kommenttia:

 1. Voi miten ihmeessä sait laventelit talvehtimaan? Neilikkasi on todella viehättävä. Toivottavasto pääset pikapuoliin tiilienladontaan taas käsiksi =)

  VastaaPoista
 2. Sun piha on luonnossa kyllä vielä niin paljon kauniimpi kuin kuvissa! Laventelit on ihania ja sopii tuohon niin hyvin. Himoan sulta tuota ruusuruohoa, saisiko siitä anoa vaikka siemeniä??

  VastaaPoista
 3. Jori, laventelit varmastikin talvehtivat ihan vaan tuurilla =). Ekaa kertaa niitä oli ruukussa viime kesänä, ja heitin syksyllä tuohon penkin reunaan syksyllä. Täällä oli niin runsasluminen talvi että tuossa päällä oli noin 1,5 metriä lunta, joten taisivat sen vuoksi saada kunnon suojan. Katsotaan pääsenkö hehkuttamaan vielä ensi keväänä. Ovat kyllä aivan ihania. Niitä on pakko hipelöidä aina ohi kävellessä.

  Hortensia, Ilman muuta kerään sinulle siemeniä kunhan kypsyvät. Kaivellaan myös seuraavan kerran kun nähdään, yksi hujoppi sulle matkaan =).

  VastaaPoista