25 huhtikuuta, 2011

Suloja

sekalaista seurakuntaa

Voi mikä pari!

Tämä on vuoden parasta aikaa! Puutarhapuuhailuista ja ulkoilmaelosta ei meinaa ehtiä vuorokauden aikana tarpeekseen saada. Tämän päivän sulostuttajiin kuuluivat esikot, krookukset ja hyasintit. Ilmeisestikin tämä hyvälle tuoksuva hyasinttinen on saanut alkunsa jouluisista, keväällä maahan piilotetuista sipuleista.  Istuttelen aina myös pääsiäiseksi ostamani pikkunarsissit kukkasten kuoltua ulos kukkapenkkeihin sinne tänne. Tänään ilokseni myös huomasin että nyt ensimmäistä kertaa kukkivat!

Tänään sai kasvimaakin ensimmäiset siemenensä multiin. Rohkenin kylvää keräsalaattia, porkkanaa, retiisejä, naurista, pinaattia, mangoldia, kehäkukkaa ja myös sipulin istukassipulit pääsivät multaan.

Nyt viime keväinen uurastus kasvimaalaatikoiden parissa palkitaan. Kuinka paljon helpompaa olikaan tänä vuonna saattaa maa kylvökuntoon! Hieman vaan talikolla möyhentää pintamultaa ja kerätä jo vihertävät rikkakasvit pois. Oksasilppuri on jo jauhanut aikamoisen läjän haketta käytäville, lisääkin tarvittaisiin.Iloinen yllätys oli parin päivän pääsiäislomalta palatessa myös se että valkovuokot ovat heränneet! Myös raparperi, tuo pitkäikäinen ystävä on saanut voimaa kompostikatteesta ja puskee pintaan mahtivoimilla. Tämä yksilö on pihan alkuperäisiä asukkeja. Ikää saattaa olla siis kertynyt jo vuosikymmeniä! Pian saadaan rapsuperipiirakkaa vaniljajätskillä. Namskis!

4 kommenttia:

 1. Hei, ensivierailulla :) Sullahan on hommat jo hyvällä mallilla, kun kylvöjäkin olet jo tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kävit! Miun aikaisissa kylvöissä tahtoo vaan aina käydä niin että rikkaruohot villiintyy ennenkuin siemenet putkahtaa pintaan ja sitten etsitään "oikeita" kasveja suurennuslasin kanssa rikkismerestä.

  VastaaPoista
 3. Tulin vastavierailulle! Jee kun tämä löytyi ja vielä kivempaa kun tietää siellä pihalla möyrivän aivan ihanan ihmisen :)

  VastaaPoista
 4. Onpas mukavaa Hortensia kun löysit perille =)!

  VastaaPoista