26 helmikuuta, 2011

Hyötytarhasuunnitelmia kesälle 2011

Kasvimaalle sain rakennettua viime kesänä istutuslaatikot. Laatikot on tehty järeistä lankuista jotka talon entinen omistaja jätti jälkeensä. Lisäksi joulukuun pimeinä päivinä päätin vihdoinkin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja tilasin kasvihuoneen. Nyt vain odottelen että tuo metrinen hanki sulaisi ja pääsisin tositoimiin lapion kanssa. Savinen rakennuspaikka tulee vaatimaan hikeä ja raakaa voimaa =). Kasvihuoneeseen tuskin tulee vielä tänä kesänä taimia, mutta ehkäpä seuraavana viljelykautena sitten.

Kasvimaalle olen suunnitellut seuraavanlaista valikoimaa:

*Ruusupapuja ja tuoksuherneitä salkoihin.

*Punaista lehtikaalia väriläiskiksi.

*Kesäkurpitsaa grillailuihin.

*Pensastomaatti Tiny Tim, tätä ajattelin istuttaa isoon sinkkipaljuun.

*Retiisiä kokeillaan taas...saan nämä aina puutumaan ja syömäkelvottomiksi.

*Nauris 'Purple top white globe' -suurta herkkua!

*Sileälehtistä persiljaa ja tilliä, keittoihin ja oman puputin herkuteltavaksi.*Salkopapu 'Blauhilde', lupailee violettejä papuja.

*Pinaattia herkkusuille. Namskis oman maan pinaattilettuja ja keittoa!

*Avomaankurkkua. Onnistui viime vuonna yli odotusten. Löysin herkullisen valkosipulikurkkujen ohjeen, ja niitä täytyy tehdä uudelleen, mikäli satoa tänä vuonna saadaan!

*Punajuurta, pienet lehdet ovat mukava lisä salaatissa, ja syksyllä sitten etikkapunajuuria.

*Mangoldia, sen lehtiruodit ovat niin kauniita!

*Porkkanaa ja salaattia tietenkin. Porkkanoiden kanssa kävi viime vuonna köpelösti... Oma tytär yhdessä naapurin kaverinsa kanssa olivat päättäneet tutkia onko porkkanat jo syötäviä...Ehtivät nyhtää lähes kahden metrin matkalta jokaisen suikulajuurisen taimen... =) ei tarvinnut harventaa sen jälkeen sitä riviä!

Lisäksi vähän sinne ja tänne kehäkukkasia. Ehkäpä pitäisi vielä hamstrata hieman samettikukan siemeniä..niitähän pitäisi laittaa ihan kasvinsuojelun vuoksi...

Odottavan aika on tuskainen!
Matka varastossa odottavista laatikoista tähän on pitkä...


(Kuva: Netrauta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti